2012. január 26., csütörtök

Fodros Barátok Klubja

A Fodros Barátok Klubjával szintén a bad salzufleni kiállításon találkoztunk.

Gyuszi korábban már megjegyezte, hogy milyen sok "egyenruhást" láttunk a különböző kiállítási, börze vagy vendéglátó területeken. Az egyes  tagszervezetek tagjai könnyen felismerhetőek voltak, hiszen legtöbbjük a  klub saját polójában, mellényében jött-ment a csarnokokban.

Egy ilyen csoport az 1993-ban alakult Frise Freunde is, amelynek immár 78 tagja van Európa számos országából. Ezzel ez a DKB által elismert egyik legnagyobb speciális fajtaklub. Nem egyesületeket tömörít,tagjai kizárólag tenyésztők. Németország mellett Hollandia, Belgium,Franciaország, Svédország és Dánia fodros kanári tenyésztői közül verbuválódott ez a fajtaklub.

Az évi 15,- eurós !!! tagdíjért cserébe a klub vállalja a tagok képzésének háttérmunkáját;  bírói képzések támogatását, diavetítésekkel és bemutatók szervezésével. Ezeket használva a tagok megismerik az egyes fajták (a Fiorínótól a Makigéig) speciális igényeit, tenyésztésük buktatóit, megismerkednek a standardokkal és az új változatok elismertetésének menetével.

A tagok névsora, amely tartalmazza az általuk tenyésztett kb. 12 fodros kanári fajtát is, elérhető a  http://www.frise-freunde.de/ oldalról a Club Mitglieder fülön keresztül.