2012. május 24., csütörtök

Breedmax


Ahogy ígértem, az általam használt takarmánykiegészítő leírása, amelyhez  a cég saját szóróanyagát fordítottam le. Ezt még anno Bad Salzuflenben vettem el az egyik forgalmazó standjáról. A beltartalmi adatokat nem volt kedvem begépelni, így lapolvasó segítségével emeltem át az oldalra és a bejegyzés alján lehet bogarászni.
Breedmax egy olyan takarmány kiegészítő, amelyet madártenyésztők és takarmány gyártók közreműködésével lett kifejlesztve.
Breedmax biztosítja a felnőtt madarak jó kondícióját és termékenységét
Breedmax gondoskodik a fiatal madarak optimális növekedéséről és megfelelő egészségi állapotáról. A tudományosan kialakított és összetevők, kiegyensúlyozott formában  tartalmazzák az olyan madarak számára fontos tápanyagokat, mint a proteinek, szénhidrátok, zsírok és ásványi anyagok. A szükséges ásványi anyagok és nyomelemek ( kalcium, foszfor, magnézium, réz, kobalt, mangán) is a szükséges mennyiségben vannak jelen. A könnyen felszívódó kalcium és az optimális kalcium és foszfor arány a tojásrakás idején különösen fontos a madaraknak. A vitamin tartalom kielégíti a madarak napi igényeit. A madarak számára legfontosabb vitaminok(A,E,B3 és PP),  extra adalék formájában van jelen. Ezek biztosítják az optimális egészségi állapotot és a termékenységet.
Breedmax tartalmaz telítetlen zsírokat és kellő mennyiségben esszenciális zsírsavakat(linolénsav és gamma linolénsav(GMA). Ezek a zsírok az előfutárai azoknak a hormonoknak amelyek nélkülözhetetlenek a reprodukciós folyamatokhoz, a bőr és a tollszerkezet kialakulásához. A zsírtartalom biztosítja a növendékek megfelelő növekedését. A fehérjetartalom könnyen emészthető formában tartalmazza az összes alapvető aminosavat. A lizin, treonin, metionin és cisztein bőséges mennyiségben került a Breedmax-be. Ezek alapvető építőkövei a növekedésnek és a tollazat kialakításának.
A szénhidrátok és a rostok kombinálódnak egy speciális frukto-oligo szaharinnal ami segíti azon baktériumok szaporodását, amely az optimális bélflóra szempontjából fontos. Ezek a baktériumok képesek elnyomni a veszélyes E. coli és szalmonella törzseket.  A betegségekkel és fertőzésekkel szembeni ellen állóképesség és az optimális tápanyag felhasználás is ezeknek a baktériumoknak köszönhető.
Breedmax az első olyan takarmánykiegészítő amely támogatja a tojássárgája teljes felszívódását, így csökkenti a fiókakori elhullás esélyéit és optimális fejlődést biztosít a kicsik életének első hetében.
A laza, szemcsés szerkezetű Breedmax, összekeverve tojásos eleséggel, egy a madarak által kedvelt, morzsás állagú mixtúrát alkot.
 Forrás: Oystershell  nv
             Health and Innovation